Bookmark and Share

 
 

Dřevěné podlahy

  nedelejnahled  
  Dřevěné podlahy v poloroubence  

Stupnice tvrdosti dřeva

 

Jakou dřevěnou podlahu si vybrat ?

Než si zvolíte ten správný typ dřevěné podlahy je dobré něco se dozvědět. Jaké jsou výhody a nevýhody dřevěných podlah. Jak se správně udržují a co vlastně vydrží. Mějte na paměti, že poničit se dá cokoliv a bude záležet jen na vás jak se k vaší podlaze budete chovat..

     

Vícevrstvé dřevěné podlahy

Dvouvrstvé nebo třívrstvé dřevěné podlahy. Třívrstvé podlahy se nejčastěji objevují v nabídce v provedení zámkovém spoji. Pokládka třívrstvých podlah je pro šikovného podlaháře s nářadím, které k tomu potřebuje snadná. Můžou se ale i lepit jako každá jiná podlaha k podkladu.  Dvouvrstvé podlahy se lepí celoplošně. Dvouvrstvé podlahy mají protitah a díky tomu jsou mnohem stabilnější než klasické vlysy. 
 
     

Masivní prkna

Celomasivní prkna v různých délkách, šířkách a tloušťkách. Nejčastěji jsou v nabídce dubová prkna v masívním provedení. Poptávka po těchto podlahách, pokud někdo už chce masívní podlahu je nejžádanější. Masívní dubové podlahy se nejčastěji pokládají již z hotovou povrchovou úpravou a to v oleji a sraženou hranou na krátké a dlouhé straně prkna. Říká se tomu 4V spára. 
 
     

Parkety a vlysy

Jsou to celomasivní dřevěné parkety v různých rozměrech a šířkách. Nejtypičtějším rozměrem je rozměr 70x490mm. Stále větší oblibu si získávají také Exotické dřevěné podlahy působící velmi exklusivně, díky svému ojedinělému vzhledu. Dodávají se buď jako masivní parkety, nebo jako průmyslové mozaiky.
 
     

Dřevěné podlahy na zámky celoplošně lepit nebo né ?

Pokud mohu doporučit, tak jednoznačně celoplošně přilepit. Jednak se zbavíte kročejového hluku, docílíte pocit tiché podlahy a komfortu při chůzi. Podlaha působí jako masívní. Pokud je pod podlahou podlahové topení tak přenos tepla je účinnější než na jakékoliv podložce. Zámky u podlah slouží především k usnadnění pokládky, nikoliv k častému opakovanému rozebírání a skládání. Představa že si položíte zámkovou dřevěnou podlahu do bytu s tím, že až se budete stěhovat jí rozeberete a položíte jinde není až tak jednoduchá. Jednak určitě do nových prostor nebude rozměrem pasovat a při rozebírání se nevyvarujete poškození zámku zejména na krátkých stranách.
 
položená dřevěná podlaha Lepidlo na dřevěné podlahy silanové lepidla na dřevěné podlahy

Jak položit dřevěnou podlahu?

Položit dřevěnou podlahu lze na několik způsobů. Vybrat ten správný postup jak položit dřevěnou podlahu není pro laika jednoduchý. Pokládku dřevěných podlah můžeme pokládat na volno u dřevěných podlah na click zámky. Těmto podlahám také říkáme dřevěné plovoucí podlahy. Tuto možnost mají vrstvené dřevěné podlahy. Zámky u dřevěných podlah nám zajišťují snadnou pokládku bez nutnosti použití stahováku a lepení. Jak položit dřevěnou plovoucí podlahu na click je docela snadné, avšak doporučuji přilepit celoplošně k podlaze. Získáte tak větší komfort chůze po celoplošné lepené dřevěné podlaze a pocit ticha. Odstraníte tak dunivý efekt, který se projevuje u plovoucí podlahy a to jak dřevěné tak laminátové. 


Článek byl převzatý z webu www.videopodlahy.cz

Vytvořeno: 24.9.2013  -   18073 zobrazení  


 
   

VIDEOPODLAHY.cz

 
 
|   © 2013  PROFIN-PODLAHY.cz   | info@profin-podlahy.cz
| Webdesign: Dušan Sedlačík, postaveno na redakčním systému WebBoss | www.webboss.cz |