Bookmark and Share

 
 

Koberce

Koberce

Už jste někdy doma čistili koberce ?

Pamatujete ty doby, kdy se vystěhoval obývák, smotal se koberec, hodil se přes klepadlo, vzala rákoska a už se to do koberce mlátilo. Jo takhle to bylo. Pak se v kýbli rozdělal šampón na koberce, do ruky se vzal kartáč a začalo se drhnout, šampónovat, potom všelijak sušit.

A dneska je to všechno jinak.

Firma Profin-podlahy s.r.o. má na takové čištění jednak přípravky určené k čištění koberců suchou cestou a také k tomu má potřebné vybavení. Kouknetě se jak jednoduše si můžete koberec vyčistit, aniž by jste museli koberec sundavat a nebo ho máchat ve vodě.

Čistění koberců suchou cestou

jak uvidíte je velice šetrné ke kobercům, v ničem vás neomezuje a co víc, prodlužuje životnost koberce samotného.

Video jak se čistí koberec suchou cestou.

Není koberec jako koberec.


Některý se řeže snadno a některý se řezat téměř nedá. Je potřeba k tomu správné nářadí na pokládku koberců a znát pár fíglů. Některé je potřeba přilepit k podkladu vhodným lepidlem, které předepisuje výrobce a některé stačí zafixovat. Nad 20m2 a v komerčních prostorech se koberce musí lepit celé. V každém případě obrátit se na odborníka a nechat si položit koberec má své výhody. Je to rychle, přesně, nepotřebujete si pořizovat nějaké nářadí nebo nedejbože to střihat nůžkami, to už jsem taky viděl. Při lepení máte vyůčtované množství lepidla jen to co se spotřebuje a správný řemeslník po pokládce koberce ho ještě vysaje.

Životnost koberce


zapomeňte na to, že koberec si koupíte a máte ho nadoživotí, tedy pokud vám není 90 let to pak je spíše na dožití :-) Doby, kdy jsme měli doma Jekor 30let jsou dávno pryč. A co si budeme povídat je to dobře. Bavíme se o kobercích určené do bytů, běžné koberce v různých šíří. Říkáme jim bytové koberce. Životnost takového koberce je kolem 10let, kdy se dá mluvit ještě o koberci a né o vypelíchané a sešlapané tkanině. Jsou to koberce plné syntetiky s různými potisky.

Návod jak položit koberec


Položení koberce, zaříznutí, přilepení a olištování je pro zručného podlaháře jednoduché a položení jedné místnosti do 25m2 je záležitost do 3hodin. Je k tomu zapotřebí dobré nářadí na pokládku koberců, ostré nože, řezačku na listování a trocha cviku :-) 

 


Článek byl převzatý z webu www.videopodlahy.cz

Vytvořeno: 23.9.2013  -   14407 zobrazení  


 
   

VIDEOPODLAHY.cz

 
 
|   © 2013  PROFIN-PODLAHY.cz   | info@profin-podlahy.cz
| Webdesign: Dušan Sedlačík, postaveno na redakčním systému WebBoss | www.webboss.cz |